22

DwaandePic

Klik hier voor 3- en 6-daagse
Markant Friesland Tours op de fiets

www.markantfrieslandroute.nl

Activiteitenkalender 2018

Informatie & contact

Kids •

Route •

Musea •

Activiteiten

Nieuws •

Exposities 2018

Wat heeft Bonifatius met Rembrandt te maken? Spraakmakende aanwinsten Museum Dokkum
Datum: t/m 4 november 2018
Locatie: Museum Dokkum.

De aanleiding voor deze expositie is de verweving van het schilderij ‘De prediking van Bonifatius’ door J.J. Collaert, dat omstreeks 1654 geschilderd is. Naast dit topstuk zijn aanwinsten, die zijn geschonken door particulieren, tentoongesteld. Het gaat om aanwinsten uit de periode 2014-2018, die (nog) geen plek hebben gekregen in de vaste opstelling. Spraakmakende objecten hoeven niet altijd mooi of duur te zijn. Het museum verzamelt stukken die een duidelijke binding met Dokkum hebben.

SchilderijDepredikingvanBonifatiusJJCollaert
 


Expositie 'Zoektocht naar de verloren schepen van Moddergat'
Datum: Seizoen 2018
Locatie: museum ’t Fiskershúske in Moddergat

Voor Klaas Wiersma uit Ferwert en Bas Kremer uit Meerstad is het duiken naar wrakken een uit de hand gelopen hobby.   Zij duiken, samen met Bert Kremer en Ernie de Jonge, letterlijk in de geschiedenis door de zeebodem af te speuren met behulp van sonar apparatuur vanaf het schip ‘Serenity’. In totaal zijn er tijdens de vissersramp zeventien houten zeilschepen vergaan, maar drie zijn nooit teruggevonden.

Wellington Bommenwerper
Tijdens hun zoektocht naar de scheepswrakken van Moddergat kwamen ze tot hun verrassing een vleugel van een vliegtuig tegen. Het is afkomstig van een Wellington Bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog.

Houten wrak WL 7
Ondertussen gaat de zoektochten van de scheepswrakken verder. Een tip van de Stichting Verdronken Geschiedenis leidde de duikers al naar - vermoedelijk - één van de schepen van Moddergat. Dit houten wrak ligt vlak achter Schiermonnikoog. Het gaat mogelijk om overblijfselen van de WL 7.


tentoonstellingfiskershuske

Museumschatten

twitternewbirdmarkantblauwVolg Markant Friesland (@MarkantFRL) op twitter voor het laatste nieuws.
 


twitternewbirdmarkantblauw1Volg Mark en Ant (@MarkEnAnt) op twitter voor het laatste nieuws.
 


facebookflatlogomarkantLike Markant Friesland
nu op Facebook

Concert Vocal Group Stim
uit Dokkum in Schierstins
Datum: za 17 november 20.00 uur
Locatie: Schierstins te Feanwâlden

De schatkamer van het Nederlandse luisterlied ligt vol met prachtige liedjes. Mooie melodieën en fraaie teksten: van ontroerend tot hilarisch en ironisch. De titel van het concert verwijst naar het lied ‘Anders’ van Herman van Veen. Maar er zijn ook nummers van Stef Bos, Coldplay, Klein Orkest en Daniël Lohues te horen. De luisterliedjes zijn speciaal geschikt gemaakt voor close harmony (meerstemmige zangstijl) en a capella.

De luisterliederen worden afgewisseld met gedichten van Nederlands bekendste dichters. De ervaren musicus Titus Steegstra is dirigent en creatief leider, terwijl Machiel Keekstra voor de begeleiding op de piano zorgt. Een recensent schreef over ‘Stim zingt Anders’ onder andere: ,,Bij elke meerstemmigheid was er eenheid in harmonie en dynamiek…Met Keekstra achter de piano en af en toe Steegstra daarbij op basgitaar kregen alle nummers een bijzonder mooie instrumentale omlijsting.”

Stim9a
 


Gezellige DOE dag voor de feestdagen
Datum: zaterdag 1 december 2018
Locatie: Kleine-Lijn, Blije

In deze workshop krijgen de deelnemers een inkijk in de wereld van de ambachtelijke katoendrukkerij. Na een korte inleiding gaan de deelnemers direct aan de slag. Met deze workshop maak je kennis met  het ambacht van stof bedrukken, d.m.v. de zeefdruktechniek. Zelf dingen maken staat volop in de belangstelling. Denk aan het breien, vilten, pottenbakken, brood bakken en noem maar op. Het is populair onder een steeds groter publiek.

In het atelier krijgt u de basis van het zeefdrukken uitgelegd en maakt u een eigen ontwerp op een van de producten. Er wordt gewerkt met ‘ready-to-print’ zeefdrukramen. Er is een breed assortiment textiel waaruit u zelf mag kiezen. Bijvoorbeeld schorten, sloven, shawls, tafellopers, servetten etc. Deze producten kunt u naar eigen keuze aanschaffen. Vervolgens neemt u zelf het zeefdrukraam ter hand en gaat u creatief aan de slag.

Bel of mail voor opgave en meer informatie naar Atelier Kleine-Lijn: M. 06-29 173 519  / info@kleine-lijn.nl