22

DwaandePic

Klik hier voor 3- en 6-daagse
Markant Friesland Tours op de fiets

www.markantfrieslandroute.nl

Activiteitenkalender 2017

Informatie & contact

Kids •

Route •

Musea •

Activiteiten

Nieuws •

Exposities 2017

Oogstfeest bij botanische tuin De Kruidhof
Datum: zaterdag 7 oktober 2017
Locatie: Botanische Tuin De Kruidhof, Buitenpost.

Op zaterdag 7 oktober 2017 sluit Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost traditioneel haar seizoen af met een Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag deelt De Kruidhof haar oogst met het publiek. Een markt met streekproducten, proeverijen van wijn, bier en huisgemaakte kruidenlikeuren, een fruitshow en fruitdeterminatie en rondleidingen langs fruit en kruiden. Kinderen kunnen pompoen of proefjes met planten uit de tuin doen.Ook kunnen bezoekers een herfstboeket schikken met plantmateriaal uit de tuinen.

FlyerOogstdag2017voorkant
 


Kunstschilder Aly van der
Wal toont Noordelijke kust

Datum: t/m zondag 22 oktober 2017
Locatie: Schierstins te Feanwâlden

Subtiel en sferisch verbeeldt kunstschilder Aly van der Wal de Noord-Nederlandse kust. Vooral met haar zelfgemaakte eitempera weet zij de atmosfeer van water, lucht, kust en licht op een verfijnde manier op het doek te brengen. Een groot deel van haar werk is t/m zondag 22 oktober te zien in De Schierstins te Feanwâlden.

Als Friezin van geboorte houdt Aly van de weidse vergezichten, de ongereptheid en wisselwerking van land, water, lucht en licht. Dat vormt voor haar de aanleiding tot een intieme verbeelding.

WalAlyvd1
 


Sits, Eksoatysk mar Frysk.
Locatie: Museum Dokkum

Sits is een handbeschilderde stof werd vanaf de 17e eeuw ingevoerd uit Voor-Indië (het huidige India). Deze vaak kleurrijke stof werd op veel manieren gebruikt onder andere in verschillende kledingstukken uit de Friese streekdrachten.

Het museum stelt hiervan een aantal kledingstukken tentoon, onder andere 20 verschillende kleurrijke kindermutsjes, zonnehoeden en een volledig jongenspakje.

poppendeken18eeeuwdeelsIndiasesitsdeelsEuropees


Expositie Tweede Wereldoorlog
Datum: seizoen 2017
Locatie: De SeedyksterToer aan de zeedijk bij Marrum

De expositie is samengesteld door Harry Feenstra uit Blije. Hij toont in De SeedyksterToer hoofdzakelijk door hem zelf in het waddengebied gevonden onderdelen van vliegtuigen, die in de Tweede Wereldoorlog verongelukten tussen Zwarte Haan en Schiermonnikoog.

De expositie is dagelijks geopend voor publiek. 
 


Expositie Koe op de Kaart
Datum: t/m 15 september 2017
Locatie: Fries Landbouwmuseum in Earnewâld

De mens en de koe zijn al meer dan tachtig eeuwen met elkaar verbonden. Ruim een eeuw van deze verbintenis is vastgelegd in de prachtige expositie: De Koe op de Kaart.
In de tentoonstelling is een selectie te zien uit de collectie van 10.000 prentbriefkaarten die Hans Miltenburg wereldwijd heeft verzameld.
De historische veranderingen in de landbouw zijn ook op prentbriefkaarten vastgelegd: van het handmelken tot de melkmachine en het gebruik van het rund als productiedier, lastdier, trekdier en rijdier.
Verder toont de expositie verschillende rituelen en sporten van mens en koe.
Openingstijden: 24 april – 15 sept., elke dag van 10:00 – 17:00 uur (m.u.v. feestdagen)
 

Museumschatten

twitternewbirdmarkantblauwVolg Markant Friesland (@MarkantFRL) op twitter voor het laatste nieuws.
 


twitternewbirdmarkantblauw1Volg Mark en Ant (@MarkEnAnt) op twitter voor het laatste nieuws.
 


facebookflatlogomarkantLike Markant Friesland
nu op Facebook