22
geneeskrtuin2015

Botanische Tuin De Kruidhof
Schoolstraat 29B
9285 NE
Buitenpost

Telefoon: 0511-541253
www.dekruidhof.nl
info@dekruidhof.nl

Openingstijden:
van begin april tot medio oktober
di t/m za van 10.00-17.00 uur
zo 12.00-17.00 uur
ma gesloten (met uitzondering van Pinkstermaandag: dan geopend van 12.00-17.00 uur).

Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 4,50, 65+ en groepen groter dan 15 personen € 3,25
Kind: 0-4 jaar gratis, 5-12 jaar € 2,00
Museumkaart: gratis
Groepskorting: zie volwassenen

Botanische Tuin De Kruidhof

Botanisch museum De Kruidhof in Fryslân is een reisje waard

In het noordoosten van Friesland ligt één van de mooiste botanische tuinen van Nederland: De Kruidhof in Buitenpost. Met zeventien verschillende thematuinen, elk met een heel eigen karakter, is deze museumtuin uw bezoek meer dan waard.

Museumtuinen: Basis van de collectie is de bijzondere Geneeskrachtige Kruidentuin, waar De Kruidhof het meest bekend mee is geworden. Op onze website vindt u meer informatie over alle tuinen.

Speeltuin: Ook kinderen halen hun hart op in De Kruidhof: naast de educatieve speeltuin met toestellen, zand en waterpartijen zijn er voor kinderen ook leuke wandelroutes.

Activiteiten: Jaarlijks terugkerende evenementen zijn de Koningsdag, de Natuurmarkt en de Oogstdag. Daar tussendoor worden ook nog diverse workshops, muziekuitvoeringen en lezingen georganiseerd.

Plantenverkoop: In onze gratis toegankelijke Verkooptuin vindt u een prachtig plantenassortiment voor uw eigen tuin. Wij verkopen veel planten en fruitbomen die u in de meeste tuincentra niet tegenkomt.

Het Tuincafé: Na uw wandeling door de tuinen hebt u misschien behoefte om even te zitten en iets lekkers te gebruiken. Dat kan op het ruime terras of binnen in Het Tuincafé dat uitsluitend met verse, biologische en streekproducten werkt.

Winkel: In onze museumwinkel kunt u terecht voor mooie cadeaus, praktische tuinhulpjes en natuurlijke producten. Wij bieden voor iedereen wat moois binnen het thema tuin en natuur. 

museumschattentitelroodVan dit museum kunt een aantal topstukken uit de collectie bewonderen op museumschatten van Markant Friesland.

Informatie & contact

Kids •

Route •

Musea

Activiteiten •

Nieuws •

Museumschatten