22
geneeskrtuin2015

De Kruidhof hortus van Fryslân
Schoolstraat 29B
9285 NE
Buitenpost

Telefoon: 0511-541253
www.dekruidhof.nl
info@dekruidhof.nl

Openingstijden:
Vanaf 1 april 2018 geopend van
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur
Pasen, beide dagen 10.00 - 17.00 uur
Pinksteren, beide dagen 10.00 - 17.00 uur.

Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 6,50
65+ ers: € 5,25
Kinderen t/m 4 jaar: Gratis
Kinderen 5 t/m 11: € 3,00
Museumkaart: Gratis
Rondleiding: € 25,- per groep v. max. 15 pers.  excl. entree*
Groepstarief: 10% korting op de entree vanaf 15 betalende bezoekers*

* alleen op reservering

De Kruidhof hortus van Fryslân

De Kruidhof in Fryslân is een reisje waard

In het noordoosten van Friesland ligt één van de mooiste botanische tuinen van Nederland: De Kruidhof hortus van Fryslân. Met zeventien verschillende thematuinen, elk met een heel eigen karakter, is deze museumtuin uw bezoek meer dan waard.

Museumtuinen: Basis van de collectie is de bijzondere Geneeskrachtige Kruidentuin, waar De Kruidhof het meest bekend mee is geworden. Op onze website vindt u meer informatie over alle tuinen.

Speeltuin: Ook kinderen halen hun hart op in De Kruidhof: naast de educatieve speeltuin met toestellen, zand en waterpartijen zijn er voor kinderen ook leuke wandelroutes.

Activiteiten: Jaarlijks terugkerende evenementen zijn de Koningsdag, de Natuurmarkt en de Oogstdag. Daar tussendoor worden ook nog diverse workshops, muziekuitvoeringen en lezingen georganiseerd.

Plantenverkoop: In onze gratis toegankelijke Verkooptuin vindt u een prachtig plantenassortiment voor uw eigen tuin. Wij verkopen veel planten en fruitbomen die u in de meeste tuincentra niet tegenkomt.

Het Tuincafé: Na uw wandeling door de tuinen hebt u misschien behoefte om even te zitten en iets lekkers te gebruiken. Dat kan op het ruime terras of binnen in Het Tuincafé dat uitsluitend met verse, biologische en streekproducten werkt.

Winkel: In onze museumwinkel kunt u terecht voor mooie cadeaus, praktische tuinhulpjes en natuurlijke producten. Wij bieden voor iedereen wat moois binnen het thema tuin en natuur. 

museumschattentitelroodVan dit museum kunt een aantal topstukken uit de collectie bewonderen op museumschatten van Markant Friesland.

Informatie & contact

Kids •

Route •

Musea

Activiteiten •

Nieuws •

Museumschatten