22
NeandertalersdefIJstijden

Stichting IJstijdenmuseum
Schoolstraat 29c
9285 NE Buitenpost
Telefoon: 0511 544040
www.ijstijdenmuseum.nl
info@ijstijdenmuseum.nl

openingstijden:
2 april t/m 10 oktober
Di t/m za van 10:00 – 17:00
Zo 12:00 – 17:00
Ma gesloten (met uitzondering van pinkstermaandag: dan geopend van 12:00 – 17:00)
Rondleiding op afspraak

Toegangsprijzen:
€ 4.50, 65+ en groepen groter dan 15 personen € 3,25
Kind: 0 – 4 jaar gratis, 5 – 12 jaar € 2,00
Museumkaart: gratis
Groepskorting: zie volwassenen

Bij een bezoek aan het IJstijdenmuseum heeft u tevens toegang tot de Botanische tuin De Kruidhof

Stichting IJstijdenmuseum

Het IJstijdenmuseum neemt u mee terug in de tijd. Wij presenteren u het boeiende verhaal over de invloed die de ijstijden hebben gehad op de vorming van Noord Nederland, en de geschiedenis van het ontstaan van het Nationaal Landschap de Noordelijke Friese Wouden. In het IJstijdenmuseum kan iedereen kennis komen maken met gesteenten, mineralen, fossielen en prehistorische en historische gebruiksvoorwerpen. Het dagelijkse leven uit de tijd van toen wordt speels belicht met archeologische vondsten, replica’s en reconstructies. Van wonen en werken tot leven en sterven.

De cultuurhistorie van Noord Nederland is niet alleen zichtbaar in de exposities van het museum. Het IJstijdenmuseum is ook de plaats van waaruit bezoekers het landschap van de Noordelijke Friese Wouden kunnen verkennen. Er zijn een aantal wandel- en fiets routes beschikbaar met afstanden van 10 tot 35 km. Het IJstijdenmuseum biedt educatieve lessen over de cultuurhistorie van het rijke landschap aan voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Regelmatig worden er lezingen gegeven over het gebied en de archeologie, en zijn er vaste dagen om vondsten te laten determineren. Voor bezoekers en kinderen kent het IJstijdenmuseum jaarlijks een aantal hoogtijdagen. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website www.ijstijdenmuseum.nl

 

museumschattentitelroodVan dit museum kunt een aantal topstukken uit de collectie bewonderen op museumschatten van Markant Friesland.

Informatie & contact

Kids •

Route •

Musea

Activiteiten •

Nieuws •

Museumschatten