cultuurfondsvierkantConverted
item2

Bonifatiusbeeld | Museum Dokkum

Bonifatiusbeeld van lindenhout, gemaakt in 1820–1824 Hoogte 213.0 cm, breedte 98.0 cm diepte 55.0 cm. Bruikleen van het Catharijneconvent.

Bonifatius is staande voorgesteld. Hij draagt een kazuifel over een albe en heeft een mijter op het hoofd. In zijn linkerhand houdt hij een zwaard met daarop gespietst het boek, waarmee hij de slag van zijn belagers wilde afweren. In zijn rechterhand houdt hij een staf, bekroond met een kruisbeeld. Christus hangt uitgestrekt aan het kruis met om zijn hoofd de doornenkroon. Boven zijn hoofd het bordje INRI. Aan de onderzijde van het kruis bevindt zich een parelrand, die de overgang van kruisbeeld naar staf markeert.
Het beeld staat op een voetstuk met afgeschuinde hoeken. Het hele beeld is wit geschilderd. Enige details van zijn kleding en zijn attributen zijn verguld. Het beeld stond oorspronkelijk in de in 1972 afgebroken Sint Willibrorduskerk in Den Haag.

 

Andere objecten van dit museum:

item4item5item6

EuropeesLandbouwfonds2
provincie1


© 2015 Markant Friesland. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij Europese subsidie en de provincie Fryslân, met dank aan Plattelânsprojekten.

Voorts werd een bijdrage ontvangen van de Prins Bernhard Cultuurfonds.

item4 item6